Świat wypadł mi z moich rąk Jakoś tak nie jest mi nawet żal Czy ty wiesz jak chciałbyś żyć, bo ja też Chyba tak chciałem przez cały czas, lecz Jeśli muszę i wybrać będę mógł jak odejść To przecież dobrze, dobrze o tym wiem Chciałbym umrzeć przy tobie Wieje wiatr, pachnie wiosną i wiem Że ty łatwo tak zgodziłaś na to się i Jeśli muszę i wybrać będę mógł jak odejść To przecież dobrze, dobrze o tym wiem Chciałbym umrzeć przy tobie Jeśli kiedyś wybrać będę mógł jak to zrobić To przecież dobrze, dobrze o tym wiem Chciałbym umrzeć z miłości Nie na krześle, nie we śnie Nie w spokoju i nie w dzień Nie chcę łatwo, nie za sto lat Chciałbym umrzeć z miłości Nie bez bólu i nie w domu Nie chcę szybko i nie chcę młodo Nie szczęśliwie i wśród bliskich Chciałbym umrzeć z miłości to jest piosenka ktora uwielbiam i moglabym jej sluchac godzinami...nawet nie zastanawiam sie czy jest w moim sercu ktos komu ją dedykuje, nie wiem i nie chce sie na ten temat wypowiadac. poprostu ją uwielbiam sluchac. Tyle było dni do utraty sił Do utraty tchu tyle było chwil Gdy żałujesz tych , z których nie masz nic Jedno warto znać , jedno tylko wiedz , że Ważne są tylko te dni których jeszcze nie znamy Ważnych jest kilka tych chwil , tych na które czekamy Pewien znany ktoś , kto miał dom i sad Zgubił nagle sens i w złe kręgi wpadł Choć majatek prysł , on nie stoczył się Wytłumaczyć umiał sobie wtedy właśnie że Ważne są tylko te dni , których jeszcze nie znamy Waznych jest kilka tych chwil , tych na które czekamy Jak rozpoznać ludzi , których już nie znamy ? Jak pozbierać myśli z tych nie poskładanych? Jak oddzielić nagle serce od rozumu? Jak usłyszeć siebie pośród śpiewu tłumu? Jak rozpoznać ludzi , których już nie znamy? Jak pozbierac myśli z tych nie poskładanych? Jak odnależć nagle radość i nadzieję ? Odpowiedzi szukaj , czasu jest tak wiele ... Ważne są tylko te dni , których jeszcze nie znamy Ważnych jest kilka tych chwil na które czekamy .. dzisiaj odszedł Marek Grechuta, poeta, muzyk, tworca, autor wielu pieknych piosenek o milosci, o naszych dniach, o zyciu. Chyba byl niezwyklym czlowiekmie, mowie chyba bo go nie znalam, ale trzeba byc niessamowitym zeby zawladnąc sercami tylu ludzi .Jak potok słów, jak moje łzy Jak dzień i noc, jak ja i ty Płynę.......... Jak dobry czas i złego cień Jesienny las co głaszcze mnie Płynę.......... Jak każdy dźwięk i kłebia chmur Jak tamten lęk co został tu Płynę.......... Jak potok słów, jak moje łzy Jak dzięn i noc, jak ja i ty Płynę.......... Ref. Płynę, płynę nikt nie widzi mnie(aaaa) Płynę, płynę gdzieś na drugi brzeg(aaaa) Płynę, płynę sama zawsze już(aaaa) Płynę, ginę pośród traży stóp(aaaa) 2.Jak potok słów, jak moje łzy Jak dzień i noc, jak ja i ty Płynę.......... Jak dobry czas i złego cień Jesienny las co głaszcze mnie(aaaa) Ref. Płynę, płynę nikt nie widzi mnie(aaaa) Płynę, płynę gdzieś na drugi brzeg(aaaa) Płynę, płynę sama zawsze już(aaaa) Płynę, ginę pośród traży stóp(aaaa) Płynę, płynę razem z rzeką w dół(aaaa) Płynę, zginę znów wróciłam tu(aaaa) Płynę, płynę nikt nie widzi mnie........... a koncze ta dziwna notke kolejna piekna piosenka, juz nie o milosci w koncu panta rhei... hidden sense |
|
Tak napisali inni: |
Talk.pl :: Wróć |